Custom Search

miercuri, 13 noiembrie 2013

Jocul copiilor si sportul

Vremurile de demult au apus. Habar n-am daca cineva mai citeste Amintirile din Copilarie ale lui Ion Creanga. De cand cu smarphone-urile si iPadurile, cred ca jucariile si jocurile descrise acolo par din epoca dinozaurilor. De ce sa furi pupaza din tei, cand poti sa te joci Angry Birds? :)

Jucariile de lemn nu sunt decat lemne de foc. Mai incearca acum diferiti producatori sa recomande diferite jucarii din lemn ca jucarii eco si bio si mai nu stiu cum, dar cred ca sunt depasite. 

Jocuri puzzle? Poti sa lejoci in variante diferite pe iPad. 

Au disparut, din pacate si jocurile in aer liber, Leapsa, Sotronul sau Tara, tara, vrem ostasi. Erau jocuri in care activitatea fizica avea un rol principal. Din pacate nu mai stiu daca mai sunt jocurile de fotbal “La Malai”, “Respinsea”, “Diri diri” si altele de acest gen, unde fotbalul se putea juca si cu un numar mic de participanti.

Singurul care ramane neschimbat si benefic in acelasi timp pentru copii, ramane sportul. Practicat cat mai mult si oriunde. E singurul care mai poate rapi copilul din fata calculatorului, telefonului sau tabletei. Ei bine, e important sa-I placa si apoi restul vine de la sine. Energia este canalizata in mod constructiv si spiritual competitional se dezvolta sanatos. Chiar si esecul e sanatos in sport. 

Ai pierdut continua, ai castigat continua.

Related Posts :Niciun comentariu: