Custom Search

duminică, 22 septembrie 2013

Acoperisul natural si verde

Traieste sanatos! Este sloganul inceputului de secol XXI. Vedem din ce in ce mai multe acoperisuri verzi. Nu, nu vopsite in verde, adica sa aiba culoarea verde. Acoperisuri acoperite de vegetatie, ca si cum ar fi un colt de gradina, un colt verde!

Nu este o noutate moderna sa ai un acoperis plin de vegetatie! In trecut, acoperisurile erau pline de iarba, pentru a impiedica infiltrarea si acumularea apei. Astazi, aceasta optiune inseamna un pas catre un mediu mai putin important.

Sunt o serie si de alte avantaje, probabil cel mai usor de intuit fiind cel de izolare si protective la vant si frig. Iarna, stratul de pamant este un bun isolator suplimentar. In tarile nordice, se foloseste chiar un strat mai gros de pamant, care sa contribuie sa incalzirea locuintei.

Imediat, gandul ne duce la un alt avantaj, Acela al economisirii de energie, nu numai de caldura. Celebrele acoperisuri de bitum, ajunge vara si la temperature de 80-90 de grade. Climatizarea locuintei este mai usor de realizat, atunci cand avem un strat de sol si plante pe acoperis, care vor proteja interiorul (dedesuptul) de temperaturile mari de vara, eliminand astfel un effect de sera. Mai mult chiar, se stie ca plantele ajuta la circuitul apei in natura, la evalorarea apei, astfel se creaza un effect de racire si umezeala.

Un astfel de acoperis poate si un bun izolator fonic mai ales intr-un mediu urban. Poluarea, praful este retinut de vegetatia de pe acoperisul verde si astfel putem beneficia de un aer mai curat, care sa nu ne afecteze respiratia sau sa polueze alimentele din interior. 

Exista studii care au aratat ca si radiatiile electromagnetice, indifferent de lungimea de unda, sunt diminuate de acoperisurile verzi. Te-am facut curios? Internetul este plin de asftel de informatii eco, bio si naturale, insa poti gasi centralizate informatiile aici: http://www.dornaecohouse.ro/fr/

Related Posts :Niciun comentariu: