Custom Search

vineri, 2 august 2013

Pensiunea Santa Fe si turismul in BucovinaDe foarte mult timp nordul Moldovei sau Bucovina, cum va place, nu a mai avut echipa in Liga lui Mitica! FC Botosani e in Liga I si a inceput foarte bine! Intamplator sau nu am petrecut vara aceasta o mini vacanta in celalalt judet din Bucovina, adica Suceava, o zona cu o impresionanta cultura, traditie si obiceiuri populare.

La o simpla cautare de cazare in suceava, gasesti Pensiunea Santa Fe, la intrarea in orasul Suceava de pe drumul european E85 (Bucuresti), str. Gavril Tudoras, nr. 36. Ce poate fi mai bun, decat sa fii la cinci minute de centrul orasului si in acelasi timp departe de agitatie si zgomot?

Pensiunea Santa Fe are patru stele (pe bune :) ) si are dotarile unui hotel de patru stele: aer conditionat, plasma, piscina, sauna, masaj, sala de fitness, parcare monitorizata video si multe altele pe care le gasiti detaliate pe www.pensiuneasantafe.ro. 

Bucovina este cunoscuta si vizitata in special pentru manastirile construite de fostii domnitori sau boieri moldoveni: Stefan cel Mare, Bogdan I al Moldovei, Petru rares, Alexandru cel Bun, Musatinii, Alexandru Lapusneanu si altii, fiecare avand culoarea sa specifica: Voronet – albastru, Sucevita – verde, Moldovita – galben, Humor – rosu, Arbore – combinatii de culori.

Insa Bucovina nu inseamna numai celebrele manastiri de la Putna, Voronet, Sucevita, Moldovita, Arbore, si inca cateva zeci. Istoria si-a lasat spre nemurire, ca o cronica inca vie a vechimii si continuitatii romanesti, zidurile vechi ale Curtii Domnesti si ale Cetatii de Scaun a Sucevei.

Ajuns in Bucovina trebuie sa vizitati:

  • Perla Bucovinei – Vatra Dornei, o statiune balneoclimaterica si pentru practicarea sporturilor de iarna,

  • Rezervatia celor 12 Apostoli,

  • Pietrele Doamnei,

  •  pasul Mestecanis dintre Depresiunea Dornelor si Depresiunea Campulung Moldovenesc,

  •  monumentul Palma din Bucovina,

  • cel mai mare ou traditional din lume (7,27 metri inaltime)

  • comuna Brodina de pe raul Suceava, un paradis montan


Reveni la sfarsit in Pensiunea Santa Fe si va pregatiti pentru lungul drum de intoarcere…

Related Posts :Niciun comentariu: