Custom Search

marți, 6 august 2013

Dansul e normal la orice vasta

Un dans, o poveste 
In ultima vreme filmele care au avut ca subiect street dance-ul au avut toate success de box office! Emisiunea Dansez pentru Tine reuseste sa atraga cei mai multi telespectatori indifferent in ce tara este realizata si difuzata emisiunea. Uneori cifrele audientelor TV sunt chiar mai mari decat numarul locuitorilor! :)

Plecand de la un stil de dans, dorind sa faca sport sau doar sa-si mentina silueta, romanii aleg din ce in ce mai mult sa mearga sa invete sa danseze intr-un cadru organizat, cum aflam de pe cursuridedans.info.

Alaturi de activitati sportive ca inotul, alergatul, mersul cu bicicleta, dansul se poate practica sau incepe la orice varsta, pentru ca dansul presupune un efort fizic. La fel ca in orice sport, alaturi de imbunatatirea coordonarii corporale si a abilitatilor motrice, creste rezistenta la efort fizic sustinut, creste moblitatea corpului si se induce si se intelege corect conceptul de competitie si se invata astfel diverse moduri de a canalize energia spre succes. Este daca vreti una din cele mai bune metode de a consuma in mod constructie energia sau excesul de energie.

Nevoia de diversificare a antrenamentelor intense de la sala, care devin la un moment dat plictisitoare, au dus la aparitia aerobicului si zumba fitnessului, un altfel de dans sportive sau ridicarea dansului la rangul de antrenament sportiv, pentru ca au inlocuit miscarile repetitive si plictistoare cu pasii de dans.

Miscarile intense sau rapide ajuta sistemul cardiovascular, chiar si pe ringul de dans, astfel ca dansul este un eficient antrenament cardio, care reduce riscul bolilor de inima si echilibreaza tensiunea arteriala. Si tot prin dans va creste rezistenta intregului organism, trecand fara sa stii la nivelul urmator, care poate fi si o perioada mai lunga de dans :)
 
Si daca ne referimla latura sportiva a dansului, nu uita de incalzire, chiar daca asta inseamna sa dansezi mai usor la inceput.

 

Related Posts :Niciun comentariu: